Μαχαλεπί Κυπριακό (άλαδο)

Μαχαλεπί Κυπριακό

(άλαδο)

 

Υλικά για 6 μερίδες

6 κ.σ. νισεστέ

6 κούπες νερό

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. μαστίχα (υποβρύχιο), φυστίκια Αιγίνης, γλάσο ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια (γιά τό στόλισμα)

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά.
  2. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να κοχλάσει το μείγμα.
  3. Βρέχουμε 6 μπολάκια και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

Τρόποι σερβιρίσματος

1ος. Όταν κρυώσει και πήξει η κρέμα, τη σερβίρουμε στα μπολάκια, αφού στολίσουμε με φυστίκι και γλάσο.

2ος. Όταν κρυώσει και πήξει η κρέμα, αναποδογυρίζουμε τα μπολάκια σε δοχείο με νερό, τόσο όσο να καλυφθεί η επιφάνεια της κρέμας. Βάζουμε το δοχείο στο ψυγείο και έτσι διατηρείται το χαλέπι φρέσκο. Μετά το σερβίρουμε κρύο.

 

Καλή επιτυχία!

Σχόλια:

Αφήστε μια απάντηση

Ένα κάθε μέρα

24 Αυγούστου 2025

Παπα-Κοσμάς ο Εθναπόστολος

«Παπα-Κοσμάς! Παπα-Κοσμάς!... Μια σπίθα απ’ άκρη σ’ άκρη, στη σκοτεινιά, στην καταχνιά της σκλάβας γης ξαστράφτει, γίνεται φλόγα και φωτιά, χίλιες φωτιές ως πέρα!... Μια σπίθα από την Εκκλησιά, τη Λευτεριά κρατάει!».

Αικ. Χιόνη

Γίνε και εσύ συνδρομητής !

Πρόσφατες αναρτήσεις

Το συναξάρι της ημέρας

Φιλικές Ιστοσελίδες