Πώς θα είναι στον Παράδεισο;

Πώς θα είναι στον Παράδεισο;

 

Τι νιώθεις, αλήθεια, όταν ακούς για τον Παράδεισο; Έχεις σκεφτεί ποτέ πώς θα είναι εκεί; Πώς θα νιώθουμε; Τι θα βλέπουμε; Με ποιούς θα είμαστε;

 

Πώς θα νιώθουμε στον Παράδεισο;

Το συναίσθημα στον Παράδεισο θα είναι η απόλυτη χαρά. Δεν θα υπάρχει πόνος, δεν θα υπάρχει λύπη, δεν θα υπάρχει ανεκπλήρωτος πόθος. Δεν θα υπάρχει κανένα από τα ανθρώπινα πάθη που μας ταλαιπωρούν. Η ζήλεια, ο φθόνος, οι άσχημες σκέψεις, οι αμαρτωλές επιθυμίες, όλα θα χαθούν. Κάθε καλή επιθυμία μας που δεν εκπληρώθηκε στη γη, εκεί θα εκπληρωθεί. Παράδεισος σημαίνει πλήρης χαρά, αδιατάρακτη ευτυχία, ύψιστη δόξα.

 

Πώς θα είναι η ζωή μας στον Παράδεισο;

Στον Παράδεισο δεν θα υπάρχει αγώνας, κίνδυνοι, πειρασμοί. Η ζωή μας όμως δεν θα είναι μία παθητική απόλαυση. Θα είναι μία ζωή γεμάτη ενδιαφέρον και δράση. Θα πορευόμαστε στους φωτεινούς κόσμους του Θεού. Θα γνωρίζουμε διαρκώς νέες καταστάσεις, θα γευόμαστε νέες πνευματικές εμπειρίες, θα συγκλονιζόμαστε από διαρκώς αυξανόμενη έκπληξη. Μπροστά στις διαρκείς αποκαλύψεις του μεγαλείου και των μυστηρίων του Θεού, η ψυχή μας θα γεμίζει από ευγνωμοσύνη και θα δοξολογούμε διαρκώς τον Κύριο μαζί με τους Αγγέλους.

 

Θα μπορέσουμε να δούμε τον Θεό;

Στον Παράδεισο, όπως λέει ο άγιος Ευαγγελιστής Ιωάννης, θα βλέπουμε τον Θεό –ανάλογα με την πνευματική του κατάσταση ο καθένας μας– «καθώς εστι», όπως είναι, στην άπειρη θεϊκή Του δόξα. Η θέα του Θεού θα είναι για εμάς φως και ζωή και θα μας οδηγεί στην εμπειρική γνώση Του. Όλοι εμείς θα είμαστε κατά χάριν θεοί γύρω από τον Κύριό μας και θα αντανακλούμε το φως Του.

 

Θα γνωριζόμαστε μεταξύ μας;

Στη σύναξη του Παραδείσου θα είμαστε με τους Αγίους και τους Αγγέλους. Στη μέλλουσα ζωή δεν θα υπάρχουν οι γήινες συγγένειες, αλλά θα αναγνωρίσουμε τους συγγενείς και τους φίλους μας που θα βρίσκονται κι εκείνοι στον Παράδεισο με τα αναστημένα σώματά τους και θα απολαμβάνουμε μαζί τους τη ζωή της Βασιλείας των ουρανών. Γι’ αυτό και όταν φεύγει κάποιος δικός μας από αυτή τη ζωή, οι Χριστιανοί πονάμε, αλλά δεν απελπιζόμαστε∙ γιατί ξέρουμε ότι θα ξανασυναντηθούμε στον Παράδεισο και θα είμαστε μαζί για όλη την αιωνιότητα. Τότε θα βλέπουμε ο ένας τον άλλο και θα χαιρόμαστε με το φως και τη δόξα που θα αντικρίζουμε στα πρόσωπα των άλλων.

 

Παράδεισος! Μία άλλη ζωή, γεμάτη φως, γεμάτη χαρά μάς περιμένει! Ας γίνει αυτός ο στόχος μας. Εκεί να βρεθούμε. Εκεί να ζήσουμε αιωνίως. Τότε θα μας λυθούν και όλες οι απορίες μας για όσα δεν μπορούμε ακόμη να συλλάβουμε. Ας βάλουμε τα δυνατά μας να αγαπήσουμε τον Θεό, που μας περιμένει, για να μας βάλει στην αγκαλιά του Παραδείσου. Ας αγωνιστούμε να κάνουμε το θέλημά Του, για να ζήσουμε κάποτε κι εμείς αυτή την ανέκφραστη χαρά!

 

Σιλουανή

 

«ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΙΚΗ», Ιούλιος 2023

Μοιραστείτε το άρθρο:
Σχόλια:

Αφήστε μια απάντηση

Ένα κάθε μέρα

8 Σεπτεμβρίου 2024

Το χαμόγελο

Το χαμόγελο είναι το ομορφότερο πράγμα που μπορείς να φορέσεις· ταιριάζει σε όλους.

Γίνε και εσύ συνδρομητής !

Πρόσφατες αναρτήσεις

ΑΥΓΗ

Το συναξάρι της ημέρας

Φιλικές Ιστοσελίδες