Μαχαλεπί Κυπριακό
(άλαδο)
Υλικά για 6 μερίδες
6 κ.σ. νισεστέ
6 κούπες νερό
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. μαστίχα (υποβρύχιο), φυστίκια Αιγίνης, γλάσο ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια (γιά τό στόλισμα)
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά.
- Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να κοχλάσει το μείγμα.
- Βρέχουμε 6 μπολάκια και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Τρόποι σερβιρίσματος
1ος. Όταν κρυώσει και πήξει η κρέμα, τη σερβίρουμε στα μπολάκια, αφού στολίσουμε με φυστίκι και γλάσο.
2ος. Όταν κρυώσει και πήξει η κρέμα, αναποδογυρίζουμε τα μπολάκια σε δοχείο με νερό, τόσο όσο να καλυφθεί η επιφάνεια της κρέμας. Βάζουμε το δοχείο στο ψυγείο και έτσι διατηρείται το χαλέπι φρέσκο. Μετά το σερβίρουμε κρύο.
Καλή επιτυχία!