Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ και το πνευματικό ραντάρ

  • Όταν ο άγιος Παΐσιος μόναζε στο κελλί του Τιμίου Σταυρού, πήρε γράμμα από κάποιον παντοπώλη από την Ξάνθη, που ήταν άρρωστος σε κλινική, και του ζητούσε συμβουλή για την υγεία του. Λίγες μέρες αργότερα, ενώ η κατάσταση του παντοπώλη χειροτέρευε, ξαφνικά αισθάνθηκε πολύ καλά. Οι γιατροί απόρησαν με τη βελτίωσή του και τον άφησαν να επιστρέψει στο σπίτι του. Ύστερα από τρεις μήνες ο παντοπώλης επισκέφθηκε τον Άγιο στο Άγιον Όρος. Εκείνος, μόλις τον είδε, του είπε με χαρά: «Το πήρες το γράμμα μου, Θεόδωρε, έτσι δεν είναι; Δεν σου έγραψα, αλλά το γράμμα το πήρες…». Ο παντοπώλης τότε κατάλαβε τι είχε γίνει και συγκλονίστηκε.

Με τον ασύρματο της προσευχής του ο άγιος Παΐσιος έστελνε μηνύματα στον ουρανό και τα αποτελέσματα ήταν άμεσα.

 

Αλλά και χωρίς να έχει πάρει «σήμα για βοήθεια» ο Όσιος μπορούσε να στέλνει τη βοήθειά του σε άγνωστους ανθρώπους που κινδύνευαν στην άλλη άκρη της γης.

  • Μια μέρα αισθάνθηκε την ανάγκη να προσευχηθεί για έναν άγνωστό του ναυτικό που κινδύνευε. Ύστερα από ώρες θερμής προσευχής, πήρε την εσωτερική πληροφορία ότι ο Θεός τον είχε ακούσει. Στη συνέχεια ξέχασε αυτό που συνέβη. Ύστερα από λίγους μήνες τον επισκέφθηκε στο Όρος ένας νέος προσκυνητής. Τον κοίταξε λίγο εξεταστικά, τον αγκάλιασε και του είπε συγκινημένος: «Εσύ, πάτερ, ήσουν που προσευχόσουν για μας, όταν κινδυνεύαμε να πνιγούμε στη θάλασσα της νότιας Κίνας! Σε είδαμε στην άκρη της πλώρης με ανοιχτά τα χέρια προς τον ουρανό. Δεν κάνω λάθος, εσύ ήσουν!».
  • Το 1982 κάποιος νέος με το όνομα Ιωάννης τον επισκέφθηκε στην Παναγούδα. Ήταν απελπισμένος από τη ζωή του και δεν μπορούσε να συνέλθει. Μια νύχτα πήρε τη μοτοσυκλέτα και έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, για να δώσει τέλος στη ζωή του. Όμως, λίγο πριν φτάσει στο χείλος του γκρεμού, σταμάτησε. Ξαφνιασμένος είδε μπροστά του τον Όσιο να του λέει: «Γιάννη, στάσου! Τι πας να κάνεις;». Συγκλονίστηκε τότε ο Γιάννης και παραιτήθηκε από τον σκοπό του. Και πήγε στο Άγιον Όρος με δάκρυα στα μάτια, για να ευχαριστήσει τον Όσιο.

***

            Άγιος Παΐσιος· μια καρδιά που έλιωνε από αγάπη για όλους, και η προσευχή του σαν φωτιά ανέβαινε στο θρόνο του Θεού. Ο Θεός βλέποντας την έμπονη αγάπη του αλλά και τον αγώνα που έκανε σε όλη τη ζωή του για να ευαρεστήσει σε Κείνον, του χάρισε… πνευματικό ραντάρ! Έπιανε σήματα κινδύνου από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, από γνωστούς και αγνώστους. Κι έπειτα μέσω της προσευχής, με τρόπο υπερφυσικό μεταφερόταν κοντά σ’ αυτούς που είχαν ανάγκη. Και σκορπούσε τη στοργή, την παρηγοριά και την ίαση.

Τι λες; Τώρα που είναι στον ουρανό, δεν θα μπορεί περισσότερο να χρησιμοποιεί το πνευματικό του ραντάρ για να μας βοηθήσει;

Νεφέλη

 

Πηγή

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ, Εκδ., Ι. Ησυχαστ. «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ», Βασιλικά Θεσσαλονίκης, 2015.

«ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΙΚΗ», Ιούλιος 2023

Σχόλια:

Αφήστε μια απάντηση

Ένα κάθε μέρα

21 Ιουνίου 2024

Προσευχή στο Άγιο Πνεύμα

«Πνεῦμα θεῖο καί Πανάγιο! Ἔλα καί σέ μᾶς, πού γονατιστοί Σέ παρακαλοῦμε. Ὡς ἄνεμος δυνατός, ξερίζωσε τά πάθη μας. Ὡς δροσιά, δρόσισε τήν πνευματική ἀτονία μας. Ὡς φωτιά, θέρμανε τή θρησκευτική ἀδιαφορία μας. Ὡς φίλος καί Παράκλητος, συμμάχησε μαζί μας στήν πάλη ἐναντίον τοῦ ἐχθροῦ...».

Κων. Καλλίνικος

Γίνε και εσύ συνδρομητής !

Πρόσφατες αναρτήσεις

Το συναξάρι της ημέρας

Φιλικές Ιστοσελίδες