Ο Παντελής με το «έξυπνο ρολόι»!

Ο Παντελής με το «έξυπνο ρολόι»!

Βελτιωμένη εφαρμογή “Καρδιακοί Παλμοί”. Μετρητής βημάτων. Έξυπνη προπόνηση και μάλιστα με ενσωματωμένο υψομετρητή. Αυτό είναι το καινούργιο smartwatch του Παντελή. Δώρο για την καινούργια χρονιά!

Πρώτη μέρα μετά τις διακοπές, θα κάνει την εμφάνισή του στο σχολείο άνετος και χαλαρός, σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Δεν θέλει να κάνει και διαφήμιση!

Έσιαξε το αριστερό μανίκι του λίγο πιο ψηλά από το δεξί. Φάνηκε το μαύρο λουράκι στον καρπό του και αποφάσισε να μη φορέσει μπουφάν. Σιγά το κρύο! Εξάλλου τα χιόνια είχαν λιώσει από προχθές. Έφτασε στο σχολείο και άρχισε να χαιρετά και μάλιστα με χειραψία τους συμμαθητές του με το αριστερό πάντα χέρι! Πρώτη μέρα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, δεν θα φανεί παράξενο, σκέφτηκε… Του ευχήθηκαν «με γεια» για το έξυπνο ρολόι, αλλά άρχισαν και τα γέλια στην αυλή του σχολείου με τα καμώματά του!

Άφησε την τσάντα του στο θρανίο και η αλήθεια είναι ότι κρύωνε λιγάκι χωρίς μπουφάν. Βγήκε στη γραμμή για την προσευχή και ο Νίκος τού ψιθύρισε: «τον σταυρό μας τον κάνουμε με το δεξί χέρι… μην ξεχαστείς»! Ο Παντελής θύμωσε, αλλά δεν πρόλαβε να απαντήσει, γιατί είχε ήδη ξεκινήσει η προσευχή. Έκανε όλο το γύρο της αυλής για να μπει στην τάξη του, καμαρώνοντας για τα πολλά βήματα που κατέγραφε το ρολόι! Τελευταίος και παγωμένος μπήκε στην τάξη και φυσικά άκουσε τις παρατηρήσεις του καθηγητή του. Κάθισε ντροπιασμένος στο θρανίο του.

Στο μάθημα έριχνε πλάγιες ματιές, αν κοιτάνε το ρολόι του, και όλο σήκωνε και τέντωνε το χέρι για μάθημα.

Κάποια στιγμή στο διάλειμμα πέρασε από το γήπεδο του μπάσκετ και του φώναξαν να μπει στο παιχνίδι. Κοίταξε το ρολόι του και φοβήθηκε μην το χτυπήσει! Εκείνη την ώρα πέρασε ξυστά απ’ το κεφάλι του η μπάλα του ποδοσφαίρου. Τρόμαξε ο Παντελής τόσο, που άρχισε να χτυπάει το καμπανάκι των παλμών της βελτιωμένης εφαρμογής. Από την τρομάρα του ανέβαιναν οι παλμοί κι όλο χτυπούσε το καμπανάκι των παλμών… Είδαν κι έπαθαν να το συνεφέρουν η γυμνάστρια και οι συμμαθητές του.

«Βγάλ’ το, βρε Παντελή, το ρολόι σου, να σωθούμε όλοι!».

«Άντε και σε επιθυμήσαμε να παίξουμε!».

«Ωραίο είναι, αλλά εσένα προτιμούμε!».

Ο Παντελής σαν να συνήλθε. Έβγαλε με πόνο το ρολόι από το χέρι του. Το παραέκανε με την επίδειξη! Κοίταξε όλους τους φίλους του πάνω απ’ το κεφάλι του. Στ’ αλήθεια, του είχαν λείψει πολύ όλοι τους. Ένα χαμόγελο σχηματίστηκε στο πρόσωπο του σιγά σιγά… «Πάμε για παιχνίδι», είπε. «Αλλά μήπως έχει κανείς ένα μπουφάν να μου δανείσει; Πάγωσα!».

                                                                                    ΑΝΕΜΟΣ

 

«ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΙΚΗ», Ιανουάριος 2024

 

Σχόλια:

Αφήστε μια απάντηση

Ένα κάθε μέρα

4 Μαρτίου 2024

Με ειρήνη ή με γκρίνια;

«Κάλλιο λάχανο με ειρήνη παρά ζάχαρη με γκρίνια». / Είναι καλύτερα να ζει κανείς φτωχικά και με ειρήνη, παρά πλούσια και μέσα σε ατμόσφαιρα γκρίνιας.

Γίνε και εσύ συνδρομητής !

Πρόσφατες αναρτήσεις

Το συναξάρι της ημέρας

Φιλικές Ιστοσελίδες