Ταψί 35×24 εκ.
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
500 γρ. κρέμα γάλακτος
300 ml γάλα ζαχαρούχο
400 γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφεια
2 κούπες δυνατό καφέ Εσπρέσσο
2 κ.σ. άγλυκο κακάο
Εκτέλεση
Βγάζουμε νωρίτερα το τυρί-κρέμα απ’ το ψυγείο, μισή ώρα περίπου.
Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα το τυρί-κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα και σιγά σιγά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε για 1 με 2 λεπτά, ίσα ίσα νά ἑνωθοῦν τά ὑλικά.
Σε βαθύ πιάτο βάζουμε τον Εσπρέσσο και με γρήγορες κινήσεις βουτάμε τα μπισκότα στον καφέ και δημιουργούμε μια στρώση στο ταψί.
Απλώνουμε τη μισή ποσότητα κρέμας πάνω απ’ τα μπισκότα.
Βουτάμε στον καφέ τα υπόλοιπα μπισκότα και τα στρώνουμε πάνω από την κρέμα.
Απλώνουμε την άλλη μισή κρέμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει για 4 ώρες και πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κακάο.
Καλή επιτυχία!
Θεοδ. Οικονόμου
Περιοδικό “ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΙΚΗ”, Ιανουάριος 2023