Ταχινοκούλουρα με κακάο
άλαδα
Υλικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. (1 κούπα) ταχίνι με γεύση κακάο
150 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
150 γρ. (1 κούπα) χυμός πορτοκαλιού
1 κουταλιά σούπας λικέρ μανταρίνι
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
½ κούπα σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το ταχίνι, τη ζάχαρη και το χυμό, μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το λικέρ, το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι. Αν δούμε πολύ μαλακή τη ζύμη, προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι. Θέλουμε μια μαλακή ζύμη, εύπλαστη, που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Πλάθουμε από τη ζύμη μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα βουτάμε στο σουσάμι. Τα αραδιάζουμε σε ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα, και πατάμε με το δάχτυλό μας πάνω σε κάθε κουλουράκι, σαν να βάζουμε το αποτύπωμα του δαχτύλου μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε απ’ το φούρνο, θα είναι μαλακά ακόμα. Όσο θα κρυώνουν, θα σφίγγουν.
Καλή επιτυχία!
Θεοδ. Οικον., Λάρισα
«Περιοδικό «Προς τη ΝΙΚΗ», Απρίλιος 2019