Μαχαλεπί Κυπριακό (άλαδο)

Μαχαλεπί Κυπριακό

(άλαδο)

 

Υλικά για 6 μερίδες

6 κ.σ. νισεστέ

6 κούπες νερό

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. μαστίχα (υποβρύχιο), φυστίκια Αιγίνης, γλάσο ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια (γιά τό στόλισμα)

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά.
  2. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να κοχλάσει το μείγμα.
  3. Βρέχουμε 6 μπολάκια και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

Τρόποι σερβιρίσματος

1ος. Όταν κρυώσει και πήξει η κρέμα, τη σερβίρουμε στα μπολάκια, αφού στολίσουμε με φυστίκι και γλάσο.

2ος. Όταν κρυώσει και πήξει η κρέμα, αναποδογυρίζουμε τα μπολάκια σε δοχείο με νερό, τόσο όσο να καλυφθεί η επιφάνεια της κρέμας. Βάζουμε το δοχείο στο ψυγείο και έτσι διατηρείται το χαλέπι φρέσκο. Μετά το σερβίρουμε κρύο.

 

Καλή επιτυχία!

Σχόλια:

Αφήστε μια απάντηση

Ένα κάθε μέρα

15 Ιουλίου 2025

Να αγωνιζόμαστε!

«Πρέπει και εμείς οι Χριστιανοί να αγωνιζόμαστε. Τους βλέπετε τους ποδηλάτες που αγωνίζονται με την καρδιά τους και δεν γυρίζουν ποτέ πίσω; Ο τελευταίος βλέπει τον πρώτο. Κι όλος αυτός ο κόπος, για να πάρουν ένα άδειο κύπελλο».

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Γίνε και εσύ συνδρομητής !

Πρόσφατες αναρτήσεις

Το συναξάρι της ημέρας

Φιλικές Ιστοσελίδες