Απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο: Πόσο πρωινός ή βραδινός τύπος είσαι;

Τεστ: Πόσο πρωινός ή βραδινός τύπος είσαι;

Αποτελέσματα  ερωτηματολογίου

(βλ. τεύχος «ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΙΚΗ» Απριλίου 2023)

 

Αν βρήκες:

11-18: Είσαι ένας ξεκάθαρα πρωινός τύπος! Η ιδανική ώρα ύπνου για σένα υπολογίζεται γύρω στις 9:15-9:45 μ.μ. Η έκκριση της ορμόνης μελατονίνης που σε προετοιμάζει για ύπνο αρχίζει στον οργανισμό σου 2-3 ώρες πριν από την ιδανική ώρα ύπνου, δηλαδή γύρω στις 6:45 μ.μ.-7:00 μ.μ.

19-27: Είσαι περίπου πρωινός! Η ιδανική ώρα ύπνου για σένα υπολογίζεται γύρω στις 9:55 μ.μ. Η έκκριση της ορμόνης μελατονίνης που σε προετοιμάζει για ύπνο αρχίζει στον οργανισμό σου 2-3 ώρες πριν από την ιδανική ώρα ύπνου, δηλαδή γύρω στις 7:15 μ.μ.-7:30 μ.μ.

28-35: Είσαι ενδιάμεσος τύπος. Η ιδανική ώρα ύπνου για σένα υπολογίζεται γύρω στις 10:15 μ.μ. Η έκκριση της ορμόνης μελατονίνης που σε προετοιμάζει για ύπνο αρχίζει στον οργανισμό σου 2-3 ώρες πριν από την ιδανική ώρα ύπνου, δηλαδή γύρω στις 7:45 μ.μ.

36-42: Είσαι περίπου βραδινός τύπος. Η ιδανική ώρα ύπνου για σένα υπολογίζεται γύρω στις 10:30 μ.μ. Η έκκριση της ορμόνης μελατονίνης που σε προετοιμάζει για ύπνο αρχίζει στον οργανισμό σου 2-3 ώρες πριν από την ιδανική ώρα ύπνου, δηλαδή γύρω στις 8:00 μ.μ.

 43-47: Είσαι βραδινός τύπος. Η ιδανική ώρα ύπνου για σένα υπολογίζεται γύρω στις 10:45 μ.μ. Η έκκριση της ορμόνης μελατονίνης που σε προετοιμάζει για ύπνο αρχίζει στον οργανισμό σου 2-3 ώρες πριν από την ιδανική ώρα ύπνου, δηλαδή γύρω στις 8:30 μ.μ.

Ό,τι τύπος και να βγήκες, να θυμάσαι βέβαια ότι όλα τα τεστ έχουν ένα όριο ακρίβειας, και το ορθό είναι τα αποτελέσματά τους να μην απολυτοποιούνται! Η ρουτίνα ύπνου είναι αποτέλεσμα συνδυασμού διαφορετικών παραγόντων, όπως είναι ο κιρκάδιος (ημερήσιος) ρυθμός του οργανισμού και η ομοιόστασή του.

                             Dr. Γιατρός

Σχόλια:

Αφήστε μια απάντηση

Ένα κάθε μέρα

27 Σεπτεμβρίου 2023

Προτεραιότητες

Κάθε μέρα σκέψου καλά και βάλε τις σωστές προτεραιότητες. Έτσι θα πετύχεις περισσότερα.

Γίνε και εσύ συνδρομητής !

Πρόσφατες αναρτήσεις

Το συναξάρι της ημέρας

Φιλικές Ιστοσελίδες