“Κορυφαία σε πωλήσεις” – (Για τους μικρότερους φίλους μας)

Ξύπνησε αποφασισμένος να υπερασπιστεί το δίκιο του. Όλοι οι φίλοι του φοράνε την τελευταία τάση στα αθλητικά παπούτσια. Δεν μπορεί να κυκλοφορεί με “φθηνά και ανώνυμα”. Είναι μεγάλος πια! Εξάλλου τα πόδια μας πρέπει να τα προσέχουμε, σκέφτηκε, και ετοιμάστηκε για τη μάχη της διεκδίκησης.

Η ευκαιρία δόθηκε πολύ γρήγορα με κάτι ψώνια που ζήτησε η Ελευθερία, η αδερφή του. Πήρε το λόγο, και με το κατάλληλο ύφος ανακοίνωσε:

–Θα χρειαστώ κι εγώ ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Καλό θα ήταν να τα έχω, πριν φύγουμε για το χωριό και πριν την Κατασκήνωση σίγουρα.

Δεν ανταποκρίθηκε κανείς.

Πάντως δεν αρνήθηκε και κανείς, σκέφτηκε, και συνέχισε:

–Έριξα μια ματιά και βρήκα. Αν νομίζετε, μπορούμε και να τα παραγγείλουμε. Να, αυτά είναι, είπε και τους τα έδειξε στην ιστοσελίδα του διαδικτύου. «Κορυφαία σε πωλήσεις»! Βλέπετε;

–220 ευρώ;;; φώναξε η Ελευθερία και πήγε να του κάνει τη χαλάστρα.

–Πόσα; Σαρανταποδαρούσα να ήσουν, φθηνότερα θα μας έβγαινε… ακούστηκε ο πατέρας από τον διάδρομο.

–Είμαι ο μόνος που φοράει τα “φθηνά και ανώνυμα” τόσα χρόνια και δεν λέω τίποτα! Όταν συζητάνε για μάρκες όλοι στην παρέα, αλλάζω θέμα, το ξέρετε; Ένα ζευγάρι το δικαιούμαι! Έχω και 80 ευρώ από τις οικονομίες μου, που θα πληρώσω μόνος μου. Θέλω παπούτσια μάρκας και για τις διακοπές και για την Κατασκήνωση!

–Αλήθεια, πότε είπαμε ότι είναι η Κατασκήνωση; ρώτησε η μητέρα με την προσπάθεια να αποφευχθεί η μάχη.

–Σε δώδεκα μέρες, απάντησε ο Γιάννης και άρχισε να ασχολείται με τον υπολογιστή που είχε ανοιχτό μπροστά του.

Η εικόνα των παπουτσιών που έμεινε ανοιχτή στην ιστοσελίδα, με τη λεζάντα «κορυφαία σε πωλήσεις» τον προκαλούσε.

Αποφασισμένος να μην το βάλει κάτω, άφησε ανοιχτό τον υπολογιστή και σήκωσε το τηλέφωνο, που χτυπούσε. Ήταν ο ξάδερφός του, που γκρίνιαζε πάλι για την Κατασκήνωση. Δεν είχε δηλώσει ακόμα, γιατί από το σπίτι δεν τον άφηναν.

Ο καθένας με τον πόνο του, σκέφτηκε ο Γιάννης.

–Αλήθεια, γιατί δεν αφήνουν τον Δημήτρη να ᾿ρθει Κατασκήνωση; ρώτησε αργότερα τη μητέρα του. Πες κάτι στον θείο, την παρακάλεσε.

Η μητέρα δίστασε να του απαντήσει. Τι να του πει, ότι δεν υπάρχουν χρήματα;…

–Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, απάντησε χωρίς να εξηγήσει πολλά.

Ο Γιάννης κολλημένος με τις μάρκες ήταν, αλλά κουτός δεν ήταν. Το βράδυ ανακοίνωσε ότι το μικρό ποσό από τις οικονομίες που έχει, μπορεί να το διαθέσει για τη συμμετοχή του Δημήτρη στην Κατασκήνωση.

Τον κοίταξαν όλοι με απορία.

–Και τα “κορυφαία σε πωλήσεις” τι θα γίνουν; μουρμούρισε με απορία η Ελευθερία.

–Ένα ζευγάρι αθλητικά θα πάρουμε, είπε ο πατέρας. Μπορεί “κορυφαία σε πωλήσεις” να μην είναι, αλλά σίγουρα ούτε φθηνά ούτε ανώνυμα θα είναι. Αφού είναι πλούσια σε καλοσύνη και με επωνυμία αγάπης!

–Θα ᾿ναι και κορυφαία!!! Αφού θα είναι για την Κατασκήνωση, που είναι στην κορυφή του βουνού! συμπλήρωσε πετυχημένα ο Γιάννης και σηκώθηκε να κλείσει τον υπολογιστή!

δρομέας

Περιοδικό «Προς τη ΝΙΚΗ», Ιούλιος 2021

Σχόλια:

Αφήστε μια απάντηση

Ένα κάθε μέρα

4 Μαρτίου 2024

«Ελάτε με ένα ζήλο σ’ ετούτον τον καιρόν να κάμωμεν τον όρκον επάνω στό Σταυρό».

Ρήγας Φεραίος

Γίνε και εσύ συνδρομητής !

Πρόσφατες αναρτήσεις

Το συναξάρι της ημέρας

Φιλικές Ιστοσελίδες