ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΡΟΝΟ!

ΑΝΑΛΗΨΗ                                                  

Μαζί Του στον ίδιο θρόνο!

Θαύμα μοναδικό! Συνέβη στη Βηθανία, έξω από τα Ιεροσόλυμα. Εκεί, αφού τους έδωσε τις τελευταίες Του συμβουλές, Τον είδαν να υψώνεται σταδιακά από το έδαφος μέσα σε σύννεφο… Κι ενώ τους αποχωριζόταν, ύψωσε τα πανάγια χέρια Του και τους ευλόγησε· κι έμεινε με υψωμένα τα χέρια να Τους ευλογεί, μέχρι που Τον έχασαν από τα μάτια τους.

Έτσι περιγράφεται από τον ευαγγελιστή Λουκά (Λουκ. κδ΄ 50-53, Πραξ. α΄ 9-12) η ένδοξη Ανάληψη του Κυρίου, το συγκλονιστικό γεγονός που έλαβε χώρα 40 ημέρες μετά την Ανάστασή Του και το οποίο είδαν με έκπληξη πλήθος από αυτόπτες μάρτυρες, μαθητές του Κυρίου.

Ο Θεάνθρωπος Κύριος, καθώς είχε πλέον ολοκληρώσει την αποστολή Του, αναλήφθηκε στους ουρανούς και «ἐκάθισεν ἐκ δεξιῶν τοῦ Θεοῦ» (Μαρκ. ις΄ 19). Βέβαια ο Υιός του Θεού, ως Θεός, ποτέ δεν αποχωρίστηκε τον επουράνιο θρόνο Του. Τώρα όμως ερχόταν να καθίσει στα δεξιά του Θεού Πατέρα και ως Άνθρωπος, διότι είναι πλέον αχώριστα ενωμένος με την ανθρώπινη φύση. Από τότε η ανθρώπινη φύση έλαβε την πιο τιμητική θέση στο σύμπαν! Βρίσκεται στα δεξιά του Θεού!

***

Χριστέ μου, πόσο ψηλά ανέβασες τον άνθρωπο! Πόσο ταπεινώθηκες, όταν έγινες άνθρωπος, και πόσα υπέμεινες προκειμένου να μας χαρίσεις αυτή την υπερκόσμια δόξα! Μας αγάπησες τόσο πολύ, ώστε να λες: «θέλω όπου είμαι εγώ, εκεί να είναι και οι μαθητές μου, για να απολαμβάνουν την ίδια δόξα» (Ιω. ιζ΄ 24)!

Κύριε, δώσε μας τη δύναμη να ξεκολλήσουμε από καθετί γήινο και να στρέψουμε το βλέμμα μας στον ουρανό. Εκεί που ανέβηκες Εσύ πρώτος, για να εξασφαλίσεις θέση και για μας. Εκεί απ’ όπου μεσιτεύεις αδιάκοπα για τον καθένα μας. Κάνε να μην ποθούμε τίποτε περισσότερο από το να γίνουμε παιδιά δικά Σου. Τα δικά σου βασιλόπουλα!

 

Νικηφόρος

 

«ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΙΚΗ», Ιούνιος 2024

Σχόλια:

Αφήστε μια απάντηση

Ένα κάθε μέρα

23 Ιουνίου 2024

Τι ακούς;

«Κηρῷ τά ὦτα φράσσε πρός φαύλους λόγους» (Με κερί να κλείνεις τα αυτιά σου, για να μην ακοῦνε λόγια αισχρά).

(Άγιος Γρηγόριος Θεολόγος)

Γίνε και εσύ συνδρομητής !

Πρόσφατες αναρτήσεις

Το συναξάρι της ημέρας

Φιλικές Ιστοσελίδες