ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

 ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

 

  17/3, Κυριακή της Τυρινής: Ανάµνηση της εξορίας του Αδάµ από τον Παράδεισο. Το απόγευµα, ο Εσπερινός της συγγνώµης µάς βοηθά να αρχίσουµε τη νηστεία µε ειρηνικές καρδιές!

18/3, Καθαρά Δευτέρα: Αργία και αλάδωτη νηστεία, για την καλύτερη προετοιµασία της ψυχής για το «στάδιο» της Σαρακοστής.

24/3, Κυριακή της Ορθοδοξίας (Α  Νηστειῶν): Γιορτάζουµε τη νίκη της Ορθοδοξίας κατά της εικονοµαχίας και την αναστήλωση των εικόνων (843 µ.Χ.).

31/3, Κυριακή Β΄ Νηστειῶν: Εορτάζεται η µνήµη του αγίου Γρηγορίου του Παλαµά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης (14ος αι.), που αγωνίστηκε υπέρ του ορθόδοξου μοναχισμού.

7/4, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως (Γ  Νηστειῶν): Ο Σταυρός του Χριστού, από τον οποίο πήγασε η λύτρωση για τους ανθρώπους, τίθεται στη µέση του Ναού, για να τον προσκυνήσουµε και να πάρουμε δύναμη.

14/4, Κυριακή Δ΄ Νηστειῶν: Εορτάζεται η µνήµη του οσίου Ιωάννου του Σιναΐτου, που συνέγραψε το βιβλίο «Η Κλίµαξ». Με το βιβλίο αυτό δίδαξε σε όλους τους Χριστιανούς τα σκαλοπάτια από τη γη στον ουρανό, στον Παράδεισο.

21/4, Κυριακή Ε΄ Νηστειῶν: Εορτάζεται η µνήµη της οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, που αποτελεί µεγάλο υπόδειγµα µετανοίας. Κανείς ας µη φοβάται ότι ο Θεός θα τον απορρίψει. Όλους µάς συγχωρεί, αν µετανοούµε ειλικρινά!

28/4, Κυριακή των Βαΐων: Ο λαός της Ιερουσαλήµ υποδέχεται µέ κραυγές χαράς τον Χριστό στην πόλη ως απεσταλµένο του Θεού και απόγονο του Δαβίδ. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που σε λίγες µέρες θα Τον σταυρώσουν. Να υποδεχτούµε κι εµείς τον ουράνιο Βασιλιά, αλλά να προσέχουµε µή στραφούµε εναντίον Του…

Το απόγευµα αρχίζει η Μεγάλη Εβδοµάδα!

 

Ενδιάμεσοι σταθμοί:

– Παρασκευές 23/3, 29/3, 5/4, 12/4, 19/4: Οι Χαιρετισμοί και ο Ακάθιστος Ύμνος της Παναγίας μας!

– Κάθε Κυριακή απόγευμα: ο Κατανυκτικός Εσπερινός.

– Δευτέρα 25/3: η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

– Τετάρτη 17/4: Ο Μέγας Κανών του Αγίου Ανδρέα Κρήτης.

 

«ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΙΚΗ», Απρίλιος 2024

Σχόλια:

Αφήστε μια απάντηση

Ένα κάθε μέρα

19 Μαΐου 2024

Κυριακή των Μυροφόρων

«Ἄγγελος Κυρίου καταβάς ἐξ οὐρανοῦ, προσελθών ἀπεκύλισε τόν λίθον». Στη σφαίρα του πνεύματος δεν υπάρχουν λίθοι αμετακίνητοι. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα

Γίνε και εσύ συνδρομητής !

Πρόσφατες αναρτήσεις

Το συναξάρι της ημέρας

Φιλικές Ιστοσελίδες