“Σε όποιον αρέσω!”

«Σε όποιον αρέσω!»

«Έτσι είμαι εγώ! Σε όποιον αρέσω!».

«Δεν θα αλλάξω για κανέναν και για τίποτα!».

«Μου αρέσω όπως είμαι!».

  • Και κάποιοι ειδικοί λένε:
  • Μάθε να είσαι ο εαυτός σου, γιατί μόνο έτσι θα αποκτήσεις την ευτυχία.
  • Να ακολουθείς τις επιθυμίες σου και όχι τα «πρέπει» των άλλων.

Να είσαι ο εαυτός σου και σε όποιον αρέσεις.

Εαυτός…

Αλλαγή…

Ευτυχία…

Και τότε… η Μετάνοια;

Είναι αλήθεια ότι μπορούμε να γίνουμε ευτυχισμένοι παραμένοντας απλώς ο εαυτός μας; Τότε για ποια διόρθωση μιλάει ο Χριστός; Γιατί μας ζητά να μετανοήσουμε, άρα και να αλλάξουμε;

Σκέψεις για… σκέψη

  • Πράγματι, είσαι μία μοναδική προσωπικότητα. Με τα ξεχωριστά χαρίσματά σου, τις ικανότητες, αλλά και τις αδυναμίες σου, οι οποίες –το ξέρεις πολύ καλά– δεν είναι καθόλου εύκολο να ξεπεραστούν.
  • Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσπαθήσεις να μιμηθείς την προσωπικότητα κάποιου άλλου. Δικό σου όμως θα ᾿ναι το κέρδος, αν αποκτήσεις κάτι όμορφο που βλέπεις στον χαρακτήρα του άλλου.
  • Δεν έχει νόημα να αλλάξεις για να αρέσεις στους άλλους. Η γνώμη των ανθρώπων εύκολα αλλάζει και συχνά με πολύ μικρές αφορμές. Αλλά δεν είναι ένδειξη αγάπης να διορθώσεις στον εαυτό σου κάτι που τυχόν τους δυσκολεύει;
  • Μήπως δεν είναι απόλυτη αλήθεια ότι σου αρέσει να είσαι όπως είσαι; Μήπως υπάρχουν φορές που επιθυμείς μέσα σου την αλλαγή;

 

Τελικά…

Ο εαυτός μας, όπως ο Θεός μάς τον έδωσε, είναι πολύ όμορφος με τα χαρίσματα και τις δυνατότητές του. Αλλά μπορεί να γίνει ακόμη πιο υπέροχος, αν απαλλαγεί από τα πάθη και τις αδυναμίες του. Μπορεί να εξαγιαστεί. Σε αυτό μας καλεί ο Χριστός. Σε μια προσπάθεια να γινόμαστε όλο και καλύτεροι, με τη δική Του χάρη. Διατηρώντας όλα μας τα χαρίσματα και τις ιδιαίτερες πινελιές του χαρακτήρα μας, αλλά και ξεπερνώντας τις αδυναμίες μας.

Έτσι, θα είμαστε και εμείς αληθινά χαρούμενοι, θα μας χαίρονται και οι άλλοι, αλλά θα μας «καμαρώνει» και ο Θεός, ο μεγάλος μας Πατέρας.

 

Λοιπόν, τι λες, να αρχίσουμε την προσπάθεια για μία όμορφη αλλαγή;

Καλή επιτυχία!

                                                              Σιλουανή

Περιοδικό «ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΙΚΗ», Φεβρουάριος 2023

Σχόλια:

Αφήστε μια απάντηση

Ένα κάθε μέρα

24 Μαΐου 2024

Κ. Παλαμάς

«Ω σεις, Μαγδαληνή, Σαλώμη και Μαρία,/ από τη δική σας αφάνταστη ευτυχία/ δώστε της γης, κάθε ψυχής και κάθε ανθρώπου/ κάθε λαού, κάθε πατρίδος, κάθε τόπου».

Γίνε και εσύ συνδρομητής !

Πρόσφατες αναρτήσεις

Το συναξάρι της ημέρας

Φιλικές Ιστοσελίδες