Άγ. Νεκτάριος στην Παναγία Λατομήτισσα της Χίου

Η εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου  βρίσκεται δίπλα από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Λατομήτισσας στη Χίο. Αφού περάσεις ένα μικρό αλλά πυκνό δασάκι, βρίσκεσαι σε αυτό το πανέμορφο εξωκκλήσι, αφιερωμένο στην μνήμη του Αγίου Νεκταρίου.

Το εξωκκλήσι χτίστηκε μεταξύ του 1972 (ο παππούς μου ως οικοδόμος συμμετείχε) και παραδόθηκε το 1974 στον Δημήτριο και την Ευαγγελία Κουκουνάρη, οι οποίοι και χρηματοδότησαν το χτίσιμό του. Έτσι, αφιερώθηκε σε αυτούς το πνευματικό κέντρο «Κουκουνάρειο» που βρίσκεται δίπλα στο εξωκκλήσι και όπου γίνονται διάφορα μαθήματα δωρεάν.

Ο ναός βρίσκεται ανάμεσα σε δύο χωράφια με ελιές και έχει μια μικρή περιποιημένη αυλή στην πίσω πλευρά του. Είναι σε πολύ «εξοχικό» μέρος και η θέα προς τη θάλασσα είναι φανταστική! Από μέσα, το εξωκκλήσι έχει αρκετές εικόνες Αγίων. Κάθε χρόνο στην εορτή του Αγίου γίνεται Θεία Λειτουργία με απαρτία των σχολείων της περιοχής (4ο Γυμνάσιο,  9ο Δημοτικό Σχολείο, Δημοτικό Σχολείο Λειβαδίων, Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΧΙΟΥ και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χίου).

Παντελής Νικήτας

Μοιραστείτε το άρθρο:
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Σχόλια:

Αφήστε μια απάντηση

Ένα κάθε μέρα

26 Φεβρουαρίου 2021

Πώς συμπεριφέρεσαι;

«Ἔθιζε σαυτόν εἶναι μή σκυθρωπόν ἀλλά σύννουν. Δι’ ἐκεῖνο μέν γάρ αὐθάδης, διά δέ τοῦτο φρόνιμος εἶναι δόξεις». (Να συνηθίζεις τον εαυτό σου να είναι ὄχι σκυθρωπός αλλά σοβαρός. Διότι εξαιτίας του πρώτου θα φανείς ότι είσαι αυθάδης, ενώ από τo δεύτερο θα φανείς μυαλωμένος).

(Ισοκράτης)

Χαρούμενη συντροφιά - Παιδικό ένθετο του ΠτΝ – Φεβ. 2021- Ξεφύλλισέ το!

Γίνε και εσύ συνδρομητής !

Πρόσφατες αναρτήσεις

Το συναξάρι της ημέρας

Φιλικές Ιστοσελίδες