Ιεραποστολή στην Ταϊβάν

Ταϊβάν. Ένα όμορφο νησί στα νοτιοανατολικά της Κίνας. Μια χώρα με υψηλή τεχνολογική ανάπτυξη, βυθισμένη όμως στο σκοτάδι. Τα 23.000.000 των κατοίκων της δεν γνωρίζουν τη λέξη «αγάπη». Πιστεύουν σε ένα κράμα αντιλήψεων βουδισμού, ταοϊσμού και προγονολατρίας, και στη ζωή τους κυριαρχεί ο φόβος από τα φαντάσματα και τη μετεμψύχωση.

Εκεί από το 2000 βρίσκεται ένας Ορθόδοξος Ιεραπόστολος, ο π. Ιωνάς Μούρτος. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ο ίδιος, έχει ιδρύσει το πρώτο Ορθόδοξο Θεολογικό Σχολείο στο Διαδίκτυο. Μέσω της ιστοσελίδας του στην κινεζική γλώσσα, των μεταφρασμένων Θεολογικών βιβλίων και της ζωντανής μετάδοσης της Θείας Λειτουργίας απευθύνεται όχι μόνο στους Ταϊβανέζους αλλά και στο 1,5 δισεκατομμύριο των Κινέζων.

Το Φως της Αλήθειας διαλύει τα σκοτάδια της ειδωλολατρίας, γίνονται οι πρώτες βαπτίσεις και ο π. Ιωνάς στέκεται εκστατικός μπροστά σε συγκλονιστικά περιστατικά της Θείας Χάριτος, όπως αυτό που ακολουθεί.

Άφησε τη χώρα της και τους φίλους της

για την αγάπη του Χριστού!

            Στο ιεραποστολικό τους κλιμάκιο, στην Ταϊπέι[1], τους επισκέφθηκε μια κοπέλα από άλλη χώρα. Στη χώρα της απαγορεύεται ο Χριστιανισμός. Ερευνώντας μόνη της στο διαδίκτυο, γνώρισε τη χριστιανική πίστη κι αποφάσισε να ξενιτευτεί σε άλλο κράτος, στο Λάος, για να μπορεί ελεύθερα να λατρεύει τον Χριστό. Εκεί σπούδασε καθηγήτρια αγγλικών, για να βγάζει το ψωμί της.

«Δεν ξέρω πόσοι από μας θα μπορούσαν να κάνουν μία τέτοια θυσία», διηγείται ο π. Ιωνάς. «Στην πατρίδα της είχε και καλή δουλειά και χρήματα από τους γονείς. Θα μπορούσε να κάνει μία υπέροχη οικογένεια με κάποιον νέο από τους πολλούς φίλους που είχε. Όμως, αυτή τα εγκατέλειψε όλα για τον Χριστό…».

Αρχικά συνδέθηκε με προτεστάντες. Σύντομα όμως ανακάλυψε την Ορθόδοξη ιστοσελίδα του π. Ιωνά. Διάβασε όλα τα κείμενα, παρακολούθησε τα αναρτημένα βίντεο και κατάλαβε ότι η Ορθοδοξία είναι ο αληθινός Χριστιανισμός…

Έκλαψε από συγκίνηση ο Ιεραπόστολος, όταν το άκουσε. Η κοπέλα τούς επισκέφθηκε στην Ταϊβάν, έζησε από κοντά τη Θεία Λειτουργία κι έλυσε τις απορίες της. Κι όταν επέστρεψε στο Λάος, από το κινητό της τηλέφωνο παρακολουθούσε τη Θεία Λειτουργία μέσω διαδικτύου και ακούγονταν στην Ταϊβάν τα δάκρυα και οι λυγμοί της…[2]

         Προσευχόμαστε άραγε για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που δεν μπορούν να έχουν τη χαρά της Θείας Λειτουργίας, όπως την έχουμε εμείς δίπλα στο σπίτι μας;

Νεφέλη

[1] Πρωτεύουσα της Ταϊβάν

[2] Πηγή: Περιοδικό Ὀρθοδόξου Ἐξωτερικῆς Ἱεραποστολῆς, «Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός».

 

Μοιραστείτε το άρθρο:
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Σχόλια:

Αφήστε μια απάντηση

Ένα κάθε μέρα

2 Δεκεμβρίου 2021

Μνήμη Αγίου Πορφυρίου

Ο Χριστός είναι το παν. Είναι η χαρά, είναι η ζωή, είναι το φως... Όσο πιο πολύ θα αγαπάς τον Χριστό, τόσο πιο πολύ θα χαίρεσαι και πιο λίγο θα στενοχωρείσαι.

Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης

Χαρούμενη συντροφιά - Παιδικό ένθετο του ΠτΝ – Δεκ. 2021- Ξεφύλλισέ το!

Γίνε και εσύ συνδρομητής !

Πρόσφατες αναρτήσεις

Το συναξάρι της ημέρας

Φιλικές Ιστοσελίδες