Κουλουράκια νηστήσιμα με κανέλα και σουσάμι       

Υλικά

  • 1 ποτήρι σουσαμέλαιο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • αλεύρι όσο πάρει για μια ζύμη μαλακή (μισό «απ» και μισό «Αλλατίνη»)
  • λίγη κανέλα μέσα στη ζύμη
  • λίγο σουσάμι καβουρντισμένο μέσα στη ζύμη
  • λίγο σουσάμι πάνω στα κουλούρια

Μπορούμε αντί για λάδι να βάλουμε ταχίνι, οπότε τα κουλουράκια θα είναι άλαδα.

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε με μπλέντερ χειρός τη ζάχαρη με το σουσαμέλαιο, ρίχνουμε την πορτοκαλάδα, μέσα στην οποία διαλύουμε τη σόδα, την κανέλα και το σουσάμι. Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια. Η ζύμη να είναι μαλακή. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε μικρή πλεξίδα, ρίχνουμε από πάνω λίγο σουσάμι και ψήνουμε στους 190oC για 25-30 λεπτά της ώρας.

Καλή επιτυχία!

Έστειλε: Π. Ρουμ., Μυτιλήνη

«Πρός τή ΝΙΚΗ», Ιούνιος-Ιούλιος 2020

 

Σχόλια:

Αφήστε μια απάντηση

Ένα κάθε μέρα

16 Σεπτεμβρίου 2025

Μην εξογκώνεις τα σφάλματα των άλλων

Να μη σε χαρακτηρίζει η τακτική του γελοιογράφου, που εξογκώνει κάτι για να το σατιρίσει. Να σε διακρίνει η ευγένεια του ζωγράφου, που διορθώνει κάτι, για να το ομορφύνει.

Γίνε και εσύ συνδρομητής !

Πρόσφατες αναρτήσεις

Το συναξάρι της ημέρας

Φιλικές Ιστοσελίδες