Δόξα στη Μητέρα του Θεού

Τον ευλογημένο αυτό μήνα η Εκκλησία μας γιορτάζει. Πανηγυρίζει την κοίμηση, τον θάνατο δηλαδή, και τη μετάσταση, την είσοδο στον κόσμο της αιώνιας ουράνιας ζωής του πιο ευλογημένου και χαριτωμένου ανθρώπου που γνώρισαν όλοι οι αιώνες στη γη αυτή.

Πρόκειται για την Παναγία Μητέρα του Υιού του Θεού, του Κυρίου Ιησού Χριστού, την Παρθένο Μαρία από τη Ναζαρέτ. Εκατοντάδες χρόνια πριν οι Προφήτες του Ισραήλ μίλησαν γι᾽ Αυτήν, που πρόβαλε, σαν κρίνο λευκότατο των κοιλάδων, στα ύστερα χρόνια της Ρωμαιοκρατίας, όταν το σκοτάδι της αμαρτίας και ο εξευτελισμός του ανθρώπινου προσώπου βασίλευε στη γη.

Τότε ευδόκησε ο Παντοδύναμος Θεός να δείξει πόσο αγάπησε τον κόσμο, το πλανημένο στις αγκαθιές του κακού πλάσμα Του, που τυραννούσε ο μισάνθρωπος Διάβολος. Και έγινε ο Υιός του Θεού άνθρωπος μέσα στην αγκάλη της πανάχραντης Κόρης, Υιός Της και αδελφός μας, γιατί ντύθηκε το σώμα της δικής μας ταπεινώσεως, χωρίς όμως το μολυσμό της αμαρτίας, και θυσιάστηκε αντί για μας και αναστήθηκε για μας, για τη δική μας σωτηρία και αθανασία.

Τον ευλογημένο αυτό μήνα η Εκκλησία μας μας καλεί να τιμήσουμε την Κυρία Θεοτόκο, την Μητέρα του Θεού μας και δική μας εύσπλαχνη μητέρα, που μας σκέπει με τη Χάρη Της, που μας παρηγορεί στις δυσκολίες μας, που μεσιτεύει για μας στον Ουρανό.

Οι γλυκόφωνες καμπάνες του Δεκαπενταύγουστου μας προσκαλούν στο Πάσχα Της.

Δόξα στην πανύμνητη Μητέρα του Χριστού μας!

 

«Πρός τή ΝΙΚΗ», Αύγουστος 2017

Μοιραστείτε το άρθρο:
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Σχόλια:

Αφήστε μια απάντηση

Ένα κάθε μέρα

5 Δεκεμβρίου 2021

Η ενδυμασία μας

Όπως οι στρατιώτες έχουν ξεχωριστή στολή για να τους καταλαβαίνουν, όπως οι συγκλητικοί έχουν ιδιαίτερα διακριτικά για να τούς καταλαβαίνουν, έτσι και οι Χριστιανοί, μπορεί να μη φορούν τα ίδια ρούχα, αλλά πρέπει και από τα ρούχα να τούς καταλαβαίνουν ότι είναι Χριστιανοί.

Μέγας Βασίλειος

Χαρούμενη συντροφιά - Παιδικό ένθετο του ΠτΝ – Δεκ. 2021- Ξεφύλλισέ το!

Γίνε και εσύ συνδρομητής !

Πρόσφατες αναρτήσεις

Το συναξάρι της ημέρας

Φιλικές Ιστοσελίδες