ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 6 αυγά
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι φαρίνα
- ½ φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουταλάκι μπέικιν
- λίγα αμύγδαλα καβουρδισμένα και κομμένα
ΣΙΡΟΠΙ
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού νερό
- φλούδα πορτοκάλι ή λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
α) Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε στο μίξερ τη μαρέγκα, την οποία κρατάμε σε ένα λεκανάκι.
β) Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά, προσθέτοντας τους κρόκους, το γιαούρτι και σιγά σιγά το αλεύρι, στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν και το σιμιγδάλι.
γ) Στο τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα χτυπώντας ελαφρά.
δ) Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί Νο 30-32, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το καβουρδισμένο αμύγδαλο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50-60 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
«Πρός τή ΝΙΚΗ», Σεπτέμβριος 2017