Γιαουρτόγλυκο

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 6 αυγά
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι φαρίνα
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουταλάκι μπέικιν
  • λίγα αμύγδαλα καβουρδισμένα και κομμένα

 

ΣΙΡΟΠΙ

  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • φλούδα πορτοκάλι ή λεμόνι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

α) Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε στο μίξερ τη μαρέγκα, την οποία κρατάμε σε ένα λεκανάκι.

β) Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά, προσθέτοντας τους κρόκους, το γιαούρτι και σιγά σιγά το αλεύρι, στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν και το σιμιγδάλι.

γ) Στο τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα χτυπώντας ελαφρά.

δ) Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί Νο 30-32, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το καβουρδισμένο αμύγδαλο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50-60 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

 

«Πρός τή ΝΙΚΗ», Σεπτέμβριος 2017

Μοιραστείτε το άρθρο:
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Σχόλια:

Αφήστε μια απάντηση

Ένα κάθε μέρα

26 Νοεμβρίου 2020

Γίνε δούλος της συνείδησής σου και κύριος της βούλησής σου.

(Πασκάλ)

Τεύχος Π.τ.Ν. Αυγούστου - Σεπτεμβρίου 2020

Γίνε και εσύ συνδρομητής !

Πρόσφατες αναρτήσεις

Το συναξάρι της ημέρας

Φιλικές Ιστοσελίδες