Αραβική πίτα με γιαούρτι και κιμά

Για 8-10 άτομα

 

Υλικά

  • 6 αραβικές πίτες
  • 750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κιλο κιμάς
  • 2 κρεμμύδια
  • 250 ml ντοματοπολτός
  • 1-2 κουτ. σούπας κανέλα τριμμένη
  • πιπέρι (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • λάδι
  • κίτρινο τυρί τριμμένο

 

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρεμμυδάκι λεπτό και το τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι. Προσθέτουμε τον κιμά και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας και πιέζοντας με ένα πιρούνι για να μη σβολιάσει. Αφού αρχίσει να ψήνεται ο κιμάς, προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, αλάτι, κανέλα καί λίγο πιπέρι. Αφήνουμε στη φωτιά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά ο κιμάς και να δέσουν όλα τα υλικά.

Αφού ετοιμαστεί ο κιμάς, ανοίγουμε –προσεκτικά, για να μη μας κοπούν– με ένα μαχαίρι κάθε αραβική πίτα στη μέση, ώστε να έχουμε δύο φύλλα πίτας.

Στην εσωτερική πλευρά κάθε φύλλου πίτας απλώνουμε μία έως δύο γεμάτες κουταλιές της σούπας γιαούρτι. Πάνω από το γιαούρτι απλώνουμε μία-δύο γεμάτες κουταλιές της σούπας κιμά.

Τυλίγουμε προσεκτικά διπλώνοντας προς τα μέσα τις άκρες.

Σε ένα λαδωμένο ταψί τοποθετούμε τις τυλιγμένες πίτες, τη μία δίπλα στην άλλη. Ρίχνουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί και τις βάζουμε στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά οι πίτες και να λιώσει το τυρί. (Ψήνουμε περίπου 10-15 λεπτά στους 180-200οC σε προθερμασμένο φούρνο).

Σερβίρονται ζεστές.

 

«Πρός τή ΝΙΚΗ», Οκτώβριος 2018

Μοιραστείτε το άρθρο:
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Σχόλια:

Αφήστε μια απάντηση

Ένα κάθε μέρα

24 Οκτωβρίου 2020

28η Οκτωβρίου 1940 – 80 χρόνια

«Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Ελλάς ανέτρεψε το σύνολο των σχεδίων της Γερμανίας, εξαναγκάσασα αυτήν να αναβάλει για έξι εβδομάδες την επίθεση κατά της Ρωσίας».

(Harold Alexander, Βρετανός Στρατάρχης)

Τεύχος Π.τ.Ν. Αυγούστου - Σεπτεμβρίου 2020

Γίνε και εσύ συνδρομητής !

Πρόσφατες αναρτήσεις

Το συναξάρι της ημέρας

Φιλικές Ιστοσελίδες