Στείλε μήνυμα! “Δεν τα καταφέρνω σε τίποτα!…”

Στείλε μήνυμα!

Αν θέλεις πραγματικά…

…να μιλήσεις για το πρόβλημα που σε απασχολεί,

τότε η στήλη αυτή ανήκει σε σένα. Γράψε αυτό που νιώθεις, άνετα κι ελεύθερα και στείλε το με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (prostiniki@prostiniki.gr). Το περιοδικό θα σου απαντήσει προσωπικά και θα δημοσιεύσει —αν συμφωνείς— κάποιο απόσπασμα της επιστολής σου.

«Δεν τα καταφέρνω σε τίποτα!…»

Αγαπημένο μου «Πρός τή ΝΙΚΗ»,

…Πηγαίνω στη Γ’ Λυκείου. Έχω δύο μεγαλύτερες αδελφές, που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο, στην Ιατρική και στο Πολυτεχνείο. Εγώ δεν πρόκειται να τις φτάσω. Αυτές ήταν πάντοτε αριστούχες. Σε όλα τα μαθήματα έπαιρναν 20 ή, άντε το λιγότερο, 19! Το πρόβλημα είναι με μένα. Εγώ αποκλείεται να πετύχω… Από μικρός το έχω καταλάβει. Δεν τα καταφέρνω σε τίποτε!  Σε σύγκριση με άλλα παιδιά, είμαι άχρηστος…

Παρακαλώ τον Θεό να με βοηθήσει. Άρχισα φέτος να κάνω και την Παράκληση στην Παναγία. Μήπως έχεις κι εσύ κάτι να μου προτείνεις;…

Σε ευχαριστώ πολύ.

Με εκτίμηση,

Χρήστος

***

   Χρήστο, σε ευχαριστούμε για το μήνυμά σου, γραμμένο με τόση ειλικρίνεια και απλότητα. Είναι χαρά και τιμή μας να επικοινωνούμε με ένα μαθητή της Γ’ Λυκείου. Έχοντας μπροστά σου έναν τέτοιο αγώνα, είναι φυσικό να νιώθεις κάποια πίεση, και μέσα στην αγωνία σου να καταλαμβάνεσαι από αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, ότι τάχα «δεν καταφέρνεις τίποτε», «είσαι άχρηστος» κλπ.

   Αν σκεφθείς πιο ήρεμα, θα ομολογήσεις ότι αυτές οι αυθόρμητες διαπιστώσεις δεν είναι ακριβείς, θα θυμηθείς αρκετά πράγματα που έχεις επιτύχει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μην εστιάζεις στις αποτυχίες. Οι αποτυχίες είναι ευκαιρίες για να διαπιστώνουμε όλοι τις αδυναμίες μας, να βελτιωνόμαστε και τελικά να γινόμαστε πιο δυνατοί!

   Επίσης πρόσεξε ποτέ να μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Ο Θεός δίνει σε όλους τους ανθρώπους χαρίσματα, ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός. Αντί λοιπόν να ζηλεύουμε τα χαρίσματα και τις επιτυχίες των άλλων, ας ανακαλύψουμε τις δικές μας δεξιότητες και ταλέντα, ώστε να τα καλλιεργήσουμε σταθερά και υπεύθυνα. Δεν έχει σημασία αν δεν έχουμε σπουδαία χαρίσματα, όπως δεν έχει σημασία αν δεν έχουμε υπερπολυτελές αυτοκίνητο!

   Πάντως χαίρομαι πολύ που επικοινωνήσαμε μαζί. Μη διστάζεις να εκφράζεις τις δυσκολίες σου σε ανθρώπους της εμπιστοσύνης σου και μάλιστα στον πνευματικό σου πατέρα. Και το κυριότερο είναι αυτό που κάνεις τώρα: Η καταφυγή στον Θεό και η Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο. Είναι βέβαιο ότι αυτό θα σε στηρίζει και θα σε ενισχύει στον αγώνα σου. Καλή επιτυχία!

Νικηφόρος

«Πρός τή ΝΙΚΗ», Ιανουάριος 2021

Μοιραστείτε το άρθρο:
Σχόλια:

Αφήστε μια απάντηση

Ένα κάθε μέρα

22 Ιουλίου 2024

Χαρά και θυσία

«Η ανώτερη χαρά βγαίνει από τη θυσία».

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Γίνε και εσύ συνδρομητής !

Πρόσφατες αναρτήσεις

Το συναξάρι της ημέρας

Φιλικές Ιστοσελίδες