Ζαμπονόπιτα

Υλικά (για 20 περίπου μερίδες)

  • 250 γρ. βιτάμ
  • 320 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 200 γρ. γλυκά τυριά η κασέρι τριμμένο
  • 4 αυγά
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 6 φέτες μπέικον
  • 250 γρ. παριζάκι
  • 1½ ποτήρι αλεύρι φαρίνα

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά και συνεχίζουμε ρίχνοντας το γιαούρτι και το λειωμένο βιτάμ.

Έχουμε τρίψει τη φέτα, κόβουμε τα γλυκά τυριά, το ζαμπόν και το μπέικον σε κύβους και τρίβουμε το παριζάκι στον τρίφτη του κρεμμυδιού.

Ανακατεύουμε τα υλικά, ρίχνουμε και το αλεύρι και όλο το μείγμα το βάζουμε σε ταψί καλά λαδωμένο.

Ψήνουμε στους 200οC για μία ώρα περίπου.

 

Καλή επιτυχία!

 

Σημείωση

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ζαμπόν και το μπέικον με λουκάνικα κομμένα σε λεπτές φέτες.

 

«Πρός τή ΝΙΚΗ», Απρίλιος 2018

Σχόλια:

Αφήστε μια απάντηση

Ένα κάθε μέρα

21 Σεπτεμβρίου 2022

Καλοί τρόποι στο τραπέζι

Μην απλώνετε τα χέρια σας και μην ακουμπάτε τους αγκώνες σας, αλλά μόνο το μισό των χεριών σας. Μη χειρονομείτε με τα μαχαιροπίρουνα και μην τα χτυπάτε στο πιάτο, καθώς τρώτε.

Χαρούμενη συντροφιά - Παιδικό ένθετο του ΠτΝ – Σεπ. 2021- Ξεφύλλισέ το!

Γίνε και εσύ συνδρομητής !

Πρόσφατες αναρτήσεις

Το συναξάρι της ημέρας

Φιλικές Ιστοσελίδες