Ζαμπονόπιτα

Υλικά (για 20 περίπου μερίδες)

  • 250 γρ. βιτάμ
  • 320 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 200 γρ. γλυκά τυριά η κασέρι τριμμένο
  • 4 αυγά
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 6 φέτες μπέικον
  • 250 γρ. παριζάκι
  • 1½ ποτήρι αλεύρι φαρίνα

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά και συνεχίζουμε ρίχνοντας το γιαούρτι και το λειωμένο βιτάμ.

Έχουμε τρίψει τη φέτα, κόβουμε τα γλυκά τυριά, το ζαμπόν και το μπέικον σε κύβους και τρίβουμε το παριζάκι στον τρίφτη του κρεμμυδιού.

Ανακατεύουμε τα υλικά, ρίχνουμε και το αλεύρι και όλο το μείγμα το βάζουμε σε ταψί καλά λαδωμένο.

Ψήνουμε στους 200οC για μία ώρα περίπου.

 

Καλή επιτυχία!

 

Σημείωση

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ζαμπόν και το μπέικον με λουκάνικα κομμένα σε λεπτές φέτες.

 

«Πρός τή ΝΙΚΗ», Απρίλιος 2018

Μοιραστείτε το άρθρο:
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Σχόλια:

Αφήστε μια απάντηση

Ένα κάθε μέρα

22 Οκτωβρίου 2020

28η Οκτωβρίου 1940 – 80 χρόνια

«Εάν ο Ρωσικός λαός κατόρθωσε να ορθώσει αντίσταση μπροστά στις πόρτες της Μόσχας, να συγκρατήσει και να ανατρέψει τον Γερμανικό χείμαρρο, το οφείλει στον Ελληνικό λαό, που καθυστέρησε τις Γερμανικές μεραρχίες».

(Georgy Zhoukov, Στρατάρχης του Σοβιετικού στρατού)

Τεύχος Π.τ.Ν. Αυγούστου - Σεπτεμβρίου 2020

Γίνε και εσύ συνδρομητής !

Πρόσφατες αναρτήσεις

Το συναξάρι της ημέρας

Φιλικές Ιστοσελίδες