Νηστήσιμη κρέμα με γάλα καρύδας,
φράουλες και σοκολάτα
Υλικά:
- 2 κουτιά μπισκότα τύπου OREO
- 8 κουταλιές κορν-φλάουερ γεμάτες (ή ανθό αραβοσίτου βανίλια)
- 10 κουταλιές ζάχαρη
- 6 ποτήρια γάλα καρύδας
- 2 ποτήρια νερό
- 1 σοκολάτα κουβερτούρα
- φρέσκες φράουλες (περίπου 500 γρ.)
- λίγη καρύδα αποξηραμένη (ινδοκάρυδο)
- 1 βανίλια
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi και τα ρίχνουμε στη βάση του μπολ. Κρατάμε το 1/3 περίπου απ’ το μπισκότο.
Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το νερό με το γάλα καρύδας και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Αφού διαλύσουμε ξεχωριστά το κορν-φλάουερ με λίγο χλιαρό νερό, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα με το γάλα καρύδας. Αφού δέσει η κρέμα, ρίχνουμε τη βανίλια κι ανακατεύουμε καλά. Χωρίζουμε την κρέμα στα δύο. Όσο είναι καυτή η κρέμα, στη μισή ποσότητα βάζουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει κι η κρέμα να γίνει σοκολατένια. Στην άλλη μισή κρέμα, ρίχνουμε καρύδα τριμμένη και τις φράουλες κομμένες σε μικρά κομματάκια.
Στο μπολ πάνω από τη βάση με το τριμμένο ρίχνουμε τη σοκολατένια κρέμα και μετά το υπόλοιπο μπισκότο. Έπειτα, ρίχνουμε την κρέμα με τις φράουλες.
Στολίζουμε το γλυκό μας με φράουλα, λίγο τριμμένο μπισκότο, καρύδα τριμμένη και λιωμένη κουβερτούρα.
Μπορούμε να το σερβίρουμε ζεστό ή το αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει και το σερβίρουμε κρύο. Σε περίπτωση που θέλουμε να το σερβίρουμε σε κομμάτια, μπορούμε να το φτιάξουμε σε πυρέξ και να το αφήσουμε να πήξει στο ψυγείο. Έπειτα κόβεται πολύ εύκολα.
Σημείωση: Το γλυκό μπορεί να φτιαχτεί και αλάδωτο, αν παραλείψουμε τα μπισκότα (Αν θέλουμε βάση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δημητριακά νηστήσιμα).
Καλή επιτυχία!
«Πρός τή ΝΙΚΗ», Αύγουστος 2017